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Food Service Europe & Middle East Nr. 03 vom 05.06.2012 Seite 028

Market Analysis

Challenges for Dutch Operators

Older consumers and single people offer big opportunities for businesses in the Dutch foodservice industry in the coming years. It is vital that entrepreneurs seize these opportunities because the economic recession and political uncertainty have already resulted in reduced out-of-home spending in the Netherlands for a few years now. A report by Karel de Vos.

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NL: Consumers in Quickservice/Convenience - User profile by age (in %) -
€ 5,75

Food Service Europe & Middle East Nr.02 vom 19.04.2011 Seite 038

Market Analysis

Difficult Years for Dutch Foodservice

The Dutch foodservice market has been hit pretty hard by the economic recession. The biggest losers are traditional hospitality and catering (restaurants, hotels, pubs, and bars), party catering and corporate catering. The winners fall into the category of 'fast, tasty and affordable': particularly quickservice and department-store restaurants. These are the findings reported by FoodService Instituut Nederland (Dutch Food Service Institute) in its Food Service Monitor, which is published annually. Karel de Vos reports.

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NL: Top 20 Foodservice Companies
€ 5,75

Food Service Europe & Middle East Nr.05 vom 10.10.2008 Seite 008

Food Festivals

Turning F&B into an Event

Generally speaking, everything revolves around fine dining and drinking when people get together to celebrate. Hence, it's no great intellectual leap to the idea of getting together to enjoy exclusive culinary delights in the company of like-minded people. The spectrum covered by such festivals ranges from elite gourmet dinners to mass picnics. In many cases, a multifarious programme attracts gourmets to scenic regions with their own culinary traditions, on which the festivals then focus. And, no less frequently, celebrity chefs, whose creations are normally reserved for their affluent guests, are only too pleased to demonstrate their skills - an ideal opportunity for lovers of the culinary arts to watch them at work, to learn and to enjoy. A pan-European survey.

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Chefs' Ratings - Schleswig-Holstein Gourmet Festival 2008/2009

NL/Belgium: other Festivals
€ 5,75

Food Service Nr.01 vom 08.01.2008 Seite 012

Hot in Holland

Uni Wageningen

Essverhalten: Mensa als Forschungslabor

Ein außergewöhnliches Forschungsprojekt, letzten November unter dem Titel 'Restaurant of the Future' gestartet: In der Mensa der Universität Wageningen soll 10 Jahre lang das Essverhalten der Gäste seziert werden. Die zentrale Frage lautet: Wodurch wir

[1795 Zeichen] € 5,75

Food Service Nr.09 vom 14.09.2007 Seite 012

Hot in Holland

FFC

Fast-Food-Organisation wächst weiter

Mit der Übernahme der Cafeteria-Kette HapSnap mit 19 Niederlassungen befindet sich FFC weiter auf Wachstumskurs. Das Unternehmen ist auf Franchising sowie Fast- und Fresh-Food-Konzepte spezialisiert. Nach der jüngsten Übernahme sind FFC insgesamt 230 Out

[606 Zeichen] € 5,75

Food Service Nr.09 vom 14.09.2007 Seite 012

Hot in Holland

Horeca-Markt

Van der Valk weiterhin in Spitzenposition

Van der Valk Hotels & Restaurants bleibt der größte Hotel- und Gaststättenbetrieb der Niederlande. Mit einem Umsatz von 485 Mio. EUR und 53 Betrieben 2006 führt Van der Valk weiterhin vor McDonald's (475 Mio. EUR Umsatz, 220 Betriebe). Dies geht aus dem

[1537 Zeichen] € 5,75

Food Service Nr.09 vom 14.09.2007 Seite 012

Hot in Holland

Leiden

Scheltema: in alter Wolldeckenfabrik

Die historische Studentenstadt Leiden ist um ein besonderes Restaurant reicher: Scheltema. Es ist untergebracht im gleichnamigen historischen Gebäude einer ehemaligen Wolldeckenfabrik aus dem Jahre 1817. Die Fabrik wurde in authentischem Stil renoviert u

[990 Zeichen] € 5,75

Food Service Europe & Middle East Nr. 04 vom 10.08.2007 Seite 008

Beach Bars

'Out of Town' in Town

Long gone are the times when it was only possible to feel coastal sand under your feet on holiday. Today, more and more European city dwellers can enjoy that relaxing beach feeling just around the corner. Quick-witted restaurateurs are reclaiming disused areas in densely populated areas and turning them into exotic paradises with a Caribbean atmosphere. The entrepreneurial risk: if the summer is wet, the investment is likely to be washed away. However, restaurateurs who also invest in weather protection without watering down the authentic beach feeling will not, generally speaking, have built on sand. A pan-European survey.

[52338 Zeichen] € 5,75

Food Service Nr.05 vom 14.05.2007 Seite 014

Hot in Holland

Horeca-Statistik

Umsatz 2006: 5 % plus

Der Umsatz im niederländischen Hotel- und Gaststättengewerbe stieg 2006 um 5 % von 13 Mrd. auf 13,6 Mrd. EUR. Dies meldet die Bedrijfschap Horeca & Catering. Vor allem für Hotels (+ 6,3 %) und Restaurants (+ 5,5 %) war es ein ausgezeichnetes Jahr. Cafés

[762 Zeichen] € 5,75

Food Service Nr.05 vom 14.05.2007 Seite 014

Hot in Holland

Budget Hotels

Qbic Hip Hotels

Die neue niederländische Franchise-Kette Qbic Hip Hotels will mit Budget Design Hotels Europa erobern. Im Mai wird in Amsterdam das erste Haus eröffnet (35 Zimmer), später in diesem Jahr folgen Antwerpen (36) und Maastricht (60). Bis 2012 möchte Qbic übe

[1578 Zeichen] € 5,75

 
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